U subotu 02.06., u prostorijama Baptističke crkve Zagreb u Radićevoj 30, od 10:00 do 13:00 sati održat će okrugli stol u organizaciji Stepa na temu „Kršćanska duhovnost i sakramentalnost“.

 

Unutar sakramentalnih kršćanskih konfesija postoje vjernici koji tragaju za neposrednijim iskustvom Boga, a unutar kongregacijskih i karizmatskih denominacija, posljednjih godina postoji obnovljeni interes za sakramentalno kršćanstvo. Ova kretanja su temu kršćanske duhovnosti i sakramentalnosti izvukla iz akademske kule od slonovače i spustila među svakodnevne kršćane: ovo se sada tiče identiteta i pobožnosti svih praktičnih vjernika. Zato u Stepu ovim okruglim stolom želimo dati doprinos razumijevanju drugačijih kršćanskih perspektiva, preispitati vlastita iskustva, artikulirati neslaganja, jedni drugima postaviti konstruktivne izazove, i na koncu, naći funkcionalni model konstruktivnog neslaganja. Umjeće ovog posljednjeg je nešto što nam prethodne generacije nisu baš ostavile u zalog, pa stoga počimajući od vlastitog dvorišta, želimo odgovoriti na ovaj nedostatak u našoj okolini. Trećina vremena trajanja okruglog stola posvećena je studentskom auditoriju koji će svojim pitanjima i komentarima usmjeravati raspravu u željenom/potrebnom smjeru.

 

O temi na okruglom stolu govore iz različitih perspektiva:

 

  • dr. Jasmin Milić (Superintendent Protestantske reformirane kršćanske crkve u Hrvatskoj)
  • Željko Mraz (glavni tajnik Saveza baptističkih crkava u RH)
  • mr. Tomislav Vidaković (teolog/pomoćni pastor KC Riječ života)
  • Dražen Bušić (katolički teolog, pisac, predsjednik udruge „Snaga za život“)

 

Iako se radi o studentskoj inicijativi, svi zainteresirani za temu su dobrodošli i njihov doprinos raspravi ćemo svakako cijeniti... Vidimo se!