Današnji tekst za čitanje: 1 Samuelova 16,7

"Ali Jahve reče Samuelu: Ne gledaj na njegovu vanjštinu ni na njegov visoki stas, jer sam ga odbacio. Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Jahve gleda što je u srcu." Po čemu se tvoj pogled na svijet razlikuje od Božjeg? Bi li htio gledati na svijet kao što Bog gleda? Pričaj o tome s Bogom.

Danas pošalji Bogu mail. Jednostavno sve ono što inače na neki drugi način govoriš Bogu kroz molitvu napiši u mailu. Nemoj se žuriti, Bog će sigurno pročitati. On ima vremena. Neće mu smetati ako je mail nešto duži od onih koje obično pišemo :)

Read more...

Načinite si teglu radosti. Uzmite praznu staklenku (od marmelade, kave ili slično). Ukrasite ju naljepnicama ili obojite, uljepšajte ju na neki način. Stavite ju na prozorsku dasku, uredski stol, kuhinjsku plohu ili bilo koje drugo mjesto kod kojeg provodite puno vremena. Kada se nešto dobro ili neočekivano dogodi, napišite to na komad papira i stavite u staklenku. Potom, kada budete imali loš dan ili kada svijet izgleda posebno neprijateljski nastrojen, uzmite vašu staklenku i čitajte s komadića papira. Tada možete doslovno brojati vaše blagoslove! Ne zaboravite zahvaliti Bogu za njih.

 

Read more...