<srijeda, 20.4.2011.>

Iziđi pred svoja ulazna vrata. Ukloni smeće, počupaj korov i uredi prilaz. Pripremi to mjesto za dobrodošlicu Bogu. Malo realističnije rečeno, pripremi mjesto za dobrodošlicu ljudima koje on voli i u kojima prebiva.


Današnji citat: "Kršćansko društvo mora obnoviti izgubljeni osjećaj za rad kao božanski poziv." (Emil Brunner)

 

<utorak, 19.4.2011.>

Danas moli slijedeću molitvu. "Ti si Bog ovoga grada. Ti si kralj ovih ljudi. Ti si gospodar ovoga naroda." Razmišljaj o tome kako bi Hrvatska izgledala da je danas na vlasti Bog, da ga ljudi slušaju i žive po njegovoj volji. Kako bi tvoj život izgledao da je si ti danas dio tog kraljevstva?

Poslušaj pjesmu "God of this City" od Chris Tomlina. "Uzvišenije stvari će tek doći. Velike stvari će tek biti ostvarene..." Budi dio toga.


Današnji citat: "Ti si svjetlo u tami." Chris Tomlin

Pročitaj jedno od evanđelja u cijelosti, u prijevodu koji ti nije poznat. Odaberi jedno od četiri, sjedni u naslonjač i pročitaj ga kao da ti je prvi put.


Današnji citat: "Neki misle da je Stari Zavjet stroži od Novoga, ali krivo procjenjuju: zavaravaju se. Stari Zakon nije kažnjavao želju za posjedovanjem: kažnjavao je krađu. Ali sada bogataš nije osuđen zato što je oduzimao tuđe vlasništvo, već zato što svoje vlasništvo nije dijelio." (Sv. Gregory)