Smještaj

Studenti grada Zagreba mogu biti smješteni u četiri studentska doma. Neki od njih imaju i restorane za prehranu, pa život u njima time postaje ugodniji. Neki pak pružaju i dodatne aktivnosti, kompjutorske učionice ili fitness dvorane. Sve u svemu, dobro je biti u domu jer uz vrlo povoljnu stanarinu uglavnom je sve nadohvat ruke, od tuluma do bilježnica koje treba prepisivati i skripti koje treba kopirati.

Mjesta u domovima nema za sve, pa ga treba izboriti natječajem, mada poneki imaju i drukčiji način kako dolaze do svog mjesta. Nakon natječaja, ako uspijete pronaći svoje ime iznad crte, s olakšanjem pronalazite manje sretne kolege i plaćate im kavu, a njima predstoji mukotrpan put pronalaženja podstanarske sobe u Zagrebu, a i šire.

Ukupan broj studenata koji mogu dobiti mjesto u domu je 7025, naravno u idealnom slučaju jer ovdje nisu uračunati svi oni koji u velikom luku zaobilaze službeni natječaj.

Svi oni koji su neposredno ispod crte nadaju se teorijskoj mogućnosti da će se na reviziji prava na smještaj pojaviti koje slobodno mjesto.

 • Studentski dom Cvjetno naselje, 1762 kreveta 
  Odranska 8, tel. 6191-245
 • Studentski dom Stjepana Radića 3637 kreveta 
  Jarunska 2, tel. 3634-255
 • Studentski dom dr. Ante Starčevića, 1237 kreveta
  Zagrebačka avenija 2, tel. 3095-434
 • Studentski dom Lašćina, 482 kreveta 
  Lašćinska cesta 32, tel. 2430-615

 

Prehrana

Studentska prehrana je sasvim sigurno česta tema za razgovor, pa ipak većina studenata svjesna je njene prednosti i vrlo povoljne cijene. Neki studenti, nažalost štede i na tome da bi imali za neke druge potrebe, pa nerijetko ostane višak subvencije na X-ici. U Zagrebu postoji ukupno dvanaest restorana, a gladni studenti dnevno pojedu i do 20000 obroka (barem tako kaže SC), o kolačima i sladoledu nema točne evidencije.

Tek završetkom studija postajemo svjesni svih prednosti menze, no onda je već kasno.

Zato jedan skroman prijedlog: uživajte dok možete, i ne zaboravite da je uživanje uživanje sve dotle dok ne pretjerujemo.

 

Studentski dom Lašćina, 482 kreveta. Lašćinska cesta 32, tel. 2430-615

Read more...

Studentski dom Stjepana Radića, 3637 kreveta. Jarunska 2, tel. 3634-255

Read more...

Studentski dom dr. Ante Starčevića, 1237 kreveta. Zagrebačka avenija 2, tel. 3095-434

Read more...

Studentski dom Cvjetno naselje, 1762 kreveta 
Odranska 8, tel. 6191-245

Read more...

OGLAS

Studij Protestantska teologija - prvi preddiplomski sveučilišni studij koji cjelovito pristupa proučavanju teologije, a posebnu pažnju poklanja specifično protestanskim naglascima!

Studirajte teologiju u jedinstvenom okruženju studenata i profesora iz različitih crkvenih tradicija!

O pojedinostima upisa doznajte više ovdje!