Pročitaj jedno od evanđelja u cijelosti, u prijevodu koji ti nije poznat. Odaberi jedno od četiri, sjedni u naslonjač i pročitaj ga kao da ti je prvi put.


Današnji citat: "Neki misle da je Stari Zavjet stroži od Novoga, ali krivo procjenjuju: zavaravaju se. Stari Zakon nije kažnjavao želju za posjedovanjem: kažnjavao je krađu. Ali sada bogataš nije osuđen zato što je oduzimao tuđe vlasništvo, već zato što svoje vlasništvo nije dijelio." (Sv. Gregory)

 

Sastavi svoju vlastitu osmrtnicu, sažimajući što je tvoj život značio drugim ljudima. Zapamti, ljudi uvijek govore lijepe stvari u osmrtnicama.


Današnji citat: "Ovdje ležim ja, Martin Elginbrodde: Smiluj se mojoj duši Gospodine Bože; Kao što bih ja učinio da sam Gospod Bog, A ti da si Martin Elginbrodde." (George MacDonald)

 

Umjesto novca, kupi nešto beskućniku: sendvič, čokoladu, možda kapu ili šal za zimu. Gledaj ih u oči dok im to daješ.


Read more...

Danas za večeru nemoj pojesti ništa više od zdjelice čiste riže. Tomu možeš dodati pomno čitanje međunarodnih vijesti iz novina ili s interneta koje govore o zemljama gdje vlada glad i siromaštvo, te kratku molitvu.


Read more...

<utorak, 12.4.2011.>

Pošalji poruku zahvalnosti svom svećeniku, pastoru ili voditelju. Daj im do znanja koliko cijeniš njihovo vodstvo.


Read more...

<ponedjeljak, 11.4.2011.>

Otiđi kod prijatelja, docimera ili susjeda i ponudi da mu opereš suđe kao čin služenja. Trajat će samo pola sata, a dati će ti priliku da tu osobu bolje upoznaš. Ako ti je ovo skroz preradikalno, možda možeš početi s pranjem suđa doma :)


Read more...

"Iz dubine, Jahve, vapijem tebi: Gospodine, čuj glas moj! Neka pazi uho tvoje na glas moga vapaja!" Prepusti sve brige Bogu, dopusti mu da ponese i tvoj križ.


Prepusti mu se da te On vodi, nemoj se oslanjati samo na vlastite snage.

Mala djeca jako uživaju u najmanjim stvarima - listu, uprljanjoj pudlici, čak i kiši! Slijedite njihov primjer i vidite kako to mijenja vaš dan.

Read more...

Daruj nekome dar iz čiste zahvalnosti - čokoladu tvom vozaču autobusa, kolač tvom svećeniku ili cvijeće osobi koja radi duge sate u dućanu na uglu tvoje ulice.

 

Read more...

Otiđite na neko tiho mjesto i uzmite si trenutak da budete na miru, izvana i iznutra, koliko god to možete. Nemojte razgovarati s Bogom ili sa sobom, samo zamjetite kako zvuči tišina.

Read more...