Razmišljala sam o uspjehu i shvatila da meni i ne znaci bas puno. U biti, ja sam redovito shvaćala da uspjeh ovisi o tome koliko novaca imaš i koji ti je status u društvu, a kako nisam baš osoba od novaca, mislila sam si da mi uspjeh kao takav i nije baš bitan. Kako sam se prevarila! Nije da mi nije bitan, nego je za mene uspjeh nešto skroz drugo.

 

Uspjeh ovisi o tome kako gledamo na stvari. Ali dobro je malo razbijati glavu s takvim pitanjima. No, da kažem nešto malo o tome sto za mene je uspjeh. Pa, ja ga vidim kao nešto osobno. Za mene je uspješan onaj tko vodi integriran život (koliko toliko integriran!), onaj tko poštuje druge, pogotovo one koje mnogi ne poštuju, tkogod da "oni" bili, i onaj tko slijedi svoje srce, svoju viziju i svoj glas, ili točnije Božji glas u svemu tome, a ne onaj koji živi život po standardima koje mu društvo nameće i u tome na kraju izgubi sebe. U tom smislu, uspjeh potiče kreativan i autentičan način života, potpuno je neovisan o statusu koji netko ima u društvu, te ide uz osobu koja nije arogantna u svemu tome. Kako sam nedavno čula, nije Biblijski govoriti o uspjehu nego o plodovima života pojedinca i crkve. Doista, autentičan život je "vrsta uspjeha" koju i ne ohrabrujemo baš često. Tražiti volju Očevu, koji je pun ljubavi i milosti za svakoga od nas, donosi doista dobre plodove života. Čak i male geste ljubavi i suosjećanja su vrijedne u Božjim očima.

 

Živeći inspiriran Božjim srcem može dovesti do vizije koja će promijeniti našu perspektivu i time utjecati na preobrazbu svijeta oko nas. Na taj način čak i u pustinjama života moći ćemo uočiti utjehu mnogih oaza što izviru iz pojedinih ljudi i njihova načina života. Čini se da uspjeh koji ja cijenim je u biti dar od Boga, dar koji uočavamo kad god dopustimo Bogu da se nastani u našim srcima.

Svatko od nas je stvoren na Božju sliku, svatko je jedinstven i poseban - otkrivati tu tajnu nas samih za sebe ili za druge je prava avantura! Ta avantura, još k tome, poziva druge da nas slijede, zarazna je. Ono što nam ta tajna otkrije može donijeti vise radosti od bilo čega sto smo ikada zamišljali. Ispitajmo kako gledamo na stvari oko sebe i provjerimo trebamo li modificirati našu percepciju. Samo hrabro i neka nam je svima blagoslovljeno traganje za novom vizijom! :)