MZOŠ: Pokušaj obmane od strane pojedinaca"

Akademska solidarnost: "97% od fakulteta koji su se izjasnili je protiv"

Potaknuta nekim izjavama iz MZOŠ-a, Akademska solidarnost je na svojim stranicama objavila podatke o fakultetima koji su se očitovali o prijedlogu novog zakona o obrazovanju i sveučilištu. Kao izvor podataka navode web stranice MZOŠ-a, Agencije za znanost i visoko obrazovanje i Udruge za razvoj visokog školstva Universitas iz Rijeke. Prema njima stvarni stav akademske zajednice o prijedlozima novih zakona je potpuno jasan: "prijedloge zakona javno odbacuje 97% fakulteta koji su se javno izjasnili o istima, što je 51% od ukupnog broja fakulteta u RH. S druge strane, podršku prijedlozima zakona javno nije dao niti jedan fakultet".

Udio fakulteta u RH koji su se javno očitovali o prijedlozima zakona

Stavovi fakulteta u RH prema novim zakonima iskazani javnim očitovanjima

Skupština Sindikata visokog obrazovanja i znanosti "Akademska solidarnost" je u utorak, 21. lipnja 2011. - istoga dana kad je Vlada RH uputila u saborsku proceduru prijedloge zakona o znanstvenoj djelatnosti, visokom obrazovanju i sveučilištu - donijela odluku o pokretanju procedure za stupanje u štrajk akademskih radnika.

Prijedlog zakona možete pročitati na stranicama MZOŠ-a.


 

Sastanak Inicijative i Skupština Sindikata AS ce se održati u ponedjeljak, 27. lipnja 2011. u 18 sati u dvorani III Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Raspravljati će se o modusima i trajanju štrajka te drugim oblicima prosvjednih aktivnosti.Sastanak je otvoren za javnost.


 

Što će biti s ispitnim rokovima? Svakako pratite stranice svojeg fakulteta i Akademske solidarnosti.

{fcomment}