Javna i osobna vjera: Zagreb, 11. i 12. studeni '13.

 

GOSPEL EFFECT je ciklus interaktivnih konferencija u organizaciji Udruga STEP i Fokus u kojima se istražuje estetički, politički, humanitarni, filozofski te duhovni karakter i doseg poruke Evanđelja Isusa Krista u javnoj i osobnoj sferi života. U ovom drugom izdanju (Vol 2) priredili smo dvije različite perspektive na Evanđelje koje slijede ideju konferencije:

 

Ponedjeljak, 18:00 sati, Udruga Fokus, Kutnjački put 11, Zagreb

Stefan Gustavsson: Kršćanska vjera u Europskoj uniji: izazovi i mogućnosti

Naš gost iz Švedske je osnivač i direktor Akademije Credo, osnivač i glavni tajnik Švedske Evanđeoske Alianse te već 25 godina radi na apologetskim studijima te studijima filozofije religije i komparativnih svjetonazora. Pisac je nekoliko knjiga na ove teme te je popularni govornik i TV ličnost u nordijskim zemljama. Njegova tema promatra položaj Kršćanske vjere u sustavu vrijednosti Europske unije te identificira momente napetosti te mogućnosti razrješenja. Budući da dolazi kao aktivni protagonist društvenih zbivanja u Švedskoj, njegova perspektiva donosi svjež i dobrodošao uvid za nas koji ovo pitanje postavljamo u Hrvatskoj.

 

Utorak, 19:00 sati, Udruga Fokus, Kutnjački put 11, Zagreb

Slavko Hadžić: Organizirani kriminal, vjera u Krista, rak i zadovoljstvo

Slavko Hadžić (BiH) predstavit će nam osobniji uvid u karakter i doseg Evanđelja putem svoje turbulentne životne priče koju ćemo pratiti od karijere u mostarskom podzemlju ranih 90. ih godina po raspadu Jugoslavije; preko izlaska iz istog poradi novo-pronađene vjere u Krista, te potonje borbe s rakom. Razloge i stabilnost konačnog zadovoljstva Slavko predstavlja kao vrhunac svoje priče. Slavko je redovit govornik na temu prevladavanja životnih kriza te pastor Evanđeoske crkve u Sarajevu.

Utorak, 20:00 sati, Udruga Fokus, Kutnjački put 11, Zagreb

Andy Mayo: kantautorski kabaret duhovne glazbe

 

Andy je gitarist i kantautor koji nam dolazi iz Velike Britanije. Osim osebujnog izvođačkog dara Andy je sa svojom mladom suprugom koncem 90.ih godina, slijedom svog misijskog poziva, preselio u Srbiju. Tu je očima stranca svjedočio nemirnim godinama te zemlje kao i u Hrvatskoj te BiH gdje je također često boravio tih godina. Ovo iskustvo ga kvalificira da svojim glazbenim komentarom komplementarno istakne priču Slavka Hadžića s kojim će integralno nositi program.

 

Karta lokacije konferencije:
Prikaz veće karte