Izložba radova suvremenih kršćanskih umjetnika

 

Studentski evanđeoski pokret (STEP) s ponosom predstavlja prvu StepART izložbu pod naslovom "Estetika vidljivog i neviđenog: umjetnost i kršćanstvo".

Cilj izložbe je prezentirati radove troje suvremenih slikara iz različitih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji se razlikuju u pristupu slikarskome mediju te odabiru i obradi tematike, ali koje povezuje kršćanski svjetnoazor i težnja njegove integracije s odgovornim i autentičnim umjetničkim izražajem.

Izložba će se održati od 16.5. do 18.5. u prostorijama udruge Step, Horvaćanska 31D. Otvorenje je u petak 16.5. u 20h, kada će se održati uvodno izlaganje na temu odnosa umjetnosti i pitanja koja postavlja kršćanstvo. Pažnja će se posvetiti problemu formulacije "kršćanska umjetnost" u drevnom i suvremenom kontekstu. Nakon kratke stanke bit će prvi od intervjua s umjetnicima. U subotu će izložba biti otvorena za posjetitelje od 16h, a u 20h će se održati i preostala dva intervjua. U nedjelju je izložba također otvorena od 16h, a program je slobodan. Tokom večernjih druženja uz vino i grickalice bit će prilike za razgovor s umjetnicima.

Ulaz je slobodan. Veselimo se Vašem dolasku!