Dobri momci završe posljednji? Popularan je stav kako je za uspjeh u životu potrebna doza bezobzirnosti i „pragmatičnosti“ koja je zapravo lijepa riječ za varanje. S druge strane, popularno je  također i mišljenje da uspjeh iskrvaruje te da je „sloboda od materijalnih stvari“ obilježje istinski duhovnih i kvalitetnih ljudi. Ako se, poput nas u STEPu, ravnate u skladu sa Biblijom, nećete pristati na ovu umjetnu dihotomiju jer molimo za „Božju volju kako na nebu tako i na zemlji“: kako u srcu tako i na poslu.

Nije ovo samo lijepa misao; imamo i konkretne primjere njene istinitosti koje namjeravamo iznijeti u seriji predavanja na temu „Izvrsnost i vjernost  - najbolje od oba svijeta“. U svakom izdanju ove serije će po dva govornika u formatu TED Talka ispričati svoj put do poslovnog/životnog uspjeha. Govornici će demonstrirati kako su do uspjeha stigli ne usprkos vjernosti Isusu Kristu već upravo poradi te vjernosti.

Govornici prvog izdanja su: Kristijan Cinotti, ovl. revizor i ovl. porezni savjetnik, direktor/planing manager revizorske kuće MAZARS Hrvatska. Kristijan će govoriti na temu: „Biblijska mudrost za poslovni svijet“ – odnos kršćanske etike i poslovnog uspjeha. Drugi govornik je Vedran Đulabić, Doc. dr. sc., Pravni fakultet u Zagrebu; tajnik EPCRH. Vedran će govoriti na temu „Poziv na spasenje kao poziv na izvrsnost – integracija svrhe kršćanskog življenja i profesionalnih ambicija“.

 

 

Pridružite nam se u ponedjeljak 26.01.'15. u 20h u prostorijama Udruge Fokus, Kutnjački put 11, Vrbani 3, Zagreb (http://www.obiteljskizivot.com/kontakt/) kako bismo zajedno i interaktivno istražili odnos izvrsnosti i vjernosti!